Published: 6/20/2019 2:52:20 PM

This is a news from the news agency Direkt Disclaimer


Direkt about ahaWorld AB: SÄLJER BINGO-VERTIKAL TILL ÅLÄNDSKA PAF

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Bettingbolaget Aha World, som är listade på Spotlight, säljer sin bingo-vertikal till åländska PAF genom ett samarbetsavtal som beräknas vara värt 3 miljoner kronor över de närmsta tre åren.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Bingo är en vertikal i vårt erbjudande som inte har någon tillväxt och vi har bedömt det som alltför kostsamt att nå volymer som skulle kunna ge lönsamhet ens på sikt", säger Erik Ahlberg vd för Aha World.

Avtalet innebär att Aha World inte behöver någon egen licens för online-bingo i Sverige och kan genomföra avvecklingen av en för bolaget icke lönsam vertikal, heter det.

Affären är uppdelad i en inledande likvidbetalning samt en framtida intäktsdelningsmodell, där Aha World får en livslång ersättning för det sammanlagda spelandet.

"Affären innebär att vi kan genomföra ytterligare besparingar om 3,7 miljoner kronor under 2019 och tillsammans med tidigare kommunicerade besparingar på 5 miljoner kronor årligen innebär detta en sammanlagd årlig kostnadsbesparing för bolaget på 8,7 miljoner kronor", skriver Erik Ahlberg i pressmeddelandet.



                    
                

Read more about ahaWorld AB