Published: 10/4/2019 8:16:39 AM

This is a news from the news agency Direkt Disclaimer


Direkt about Beowulf Mining PLC: INGET MÖTE MED IBRAHIM BAYLAN, PROCESS PÅGÅR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Gruvprospekteringsbolaget Beowulf Mining kommer inte att få det begärda mötet med näringsminister Ibrahim Baylan, då regeringen för närvarande ser över bolagets ansökan om en bearbetningskoncession för gruvbrytning i Kallak i Norrbotten, uppger bolaget i ett pressmeddelande.

I september anlitade Beowulf en "högt respekterad" advokatfirma för att se över bolagets ansökan. Slutsatsen är entydigt att bolaget "på ett robust sätt argumenterat för att ansökan ska beviljas", skriver bolaget.

"Det är 6,5 år sedan Kallak-ansökan först lämnades in och det är allmänt erkänt i Sverige att hanteringen av ansökan fullständigt misskötts. Fallet har därmed hamnat i fokus för internationella investerare, som bedömer hur attraktivt det är att investera i Sverige", kommenterar vd Kurt Budge, som dock noterar att det är positivt att ministern skriver om ett kommande beslut.

"Den rättsliga analysen av vårt ärende är entydig och det borde inte förekomma något hinder för att koncessionen för Kallak beviljas", fortsätter vd:n.



                    
                

Read more about Beowulf Mining PLC