Published: 11/14/2019 11:06:50 AM

This is a news from the news agency Direkt Disclaimer


Direkt about Parans Solar Lighting AB: YTTL STEG MOT ALLIANS M KINESISK PARTNER

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Parans har tillsammans med sin potentiella partner i Kina tecknat en avsiktsförklaring som omfattar den totala transaktionen som bolaget tidigare informerat om.

Avsiktsförklaringen syftar till att skapa ett förstadie till investeringsavtal där parterna har samförstånd kring affärens totala struktur, heter det.

Parans kan därmed ge ytterligare information kring strukturen men av förhandlingstekniska skäl kan den potentiella partnern än så länge inte namnges, står det.

Det kinesiska bolaget avser göra en större investering i Parans och därmed tillföra dels kapital men också överföra IP-rättigheter för deras produkter. Det handlar primärt om tillverkning av smarta lyktstolpar med integrerad teknik för 5G-utbyggnad, trafikövervakning, kommunikation samt laddningsfunktionalitet för elfordon. 5G-tekniken kommer vara en del i infrastrukturen för självkörande fordon i städer.

Parans avser etablera ett helägt dotterbolag i Kina, vilket i sin tur kommer ta över en helt ny fabrik för tillverkning av både LED-strålkastare och 5G Smart Towers. Fabriken kommer också att i framtiden kunna både tillverka Parans solljusprodukter och utveckla hybridarmaturer.

Som tidigare meddelats kommer den kinesiska partnern vid en affär att bli en betydande delägare i Parans i Sverige, dock under budpliktsgränsen, och kommer i och med affären att transferera samtliga existerande och framtida orders på ovan beskrivna produkter till dotterbolaget.

Vidare avser Parans längre fram etablera ett eget affärsområde i Sverige med fokus på att marknadsföra och sälja högkvalitativa lågkonsumerande LED-strålkastare för konvertering av gamla energikonsumerande halogenlampor till gatubelysning samt 5G Smart Towers till övriga världen.

"Vi hoppas fortsatt att investeringsavtalet skall vara klart innan årsskiftet", kommenterar vd Anders Koritz.



                    
                

Read more about Parans Solar Lighting AB