Published: 5/31/2018 10:47:17 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Vindico Group AB: Rusta ska testa Vindicos ButiksDNA

Säkerhetssbolaget Vindico har sedan ett år satsat på ett nytt koncept gällande säkerhet i butiker kallat ButiksDNA, som nu har installerats i fler än 100 butiker med mycket gott resultat. Rusta har nu beslutat att genomföra ett test av konceptet i ett antal utvalda varuhus. Det framgår av ett pressmeddelande.

ButiksDNA är ett rån- inbrotts- och stöldförebyggande koncept anpassat för detaljhandeln. Konceptet består av två delar. Dels en rån- och inbrottsspray med DNA där gärningspersoner sprayas med en unik DNA-kod i butiken och därför kan bindas till stölden och dels varumärkning med DNA. Stulna produkter kan tack vare en unik DNA-kod spåras till butiken där stölden har skett.

"Vi har sett mycket goda resultat hos våra kunder med en väsentlig nedgång när det gäller antal stölder och rån i de butiker som använder ButiksDNA. Vi är naturligtvis mycket glada att även Rusta nu har beslutat sig för att testa vårt koncept och hoppas på ett mycket gott samarbete", säger Monika Johannesen, försäljningschef på Vindico.

Read more about Vindico Group AB