Published: 2/22/2019 3:13:33 PM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Insplorion AB: Penser Access behåller sina försäljningsprognoser för Insplorion oförändrade

Life science-bolaget Insplorion avslutade 2018 med instrumentförsäljning samt ytterligare samarbeten och anslag. I fjärde kvartalet såldes ett XNano-system till LRS, Laboratoire de Réactivité de Surface, vid universitetet Sorbonne i Paris, vilket blir ett referenscenter för Insplorion. I oktober anslöts Insplorion till ABB:s utvecklingsnav Synerleap, där bolaget får tillgång till ABB:s kunskap inom energilagring, och för Insplorion ökar sannolikt möjligheterna till kommersialisering av batterisensorn. Insplorion har även inlett ett samarbete med Leading Light inom smarta belysningssystem med luftkvalitetssensorer.

"Vi har lämnat våra försäljningsprognoser oförändrade efter rapporten för det fjärde kvartalet, men har dock ökat förväntade kostnader något till följd av en något högre nivå än väntat i
fjärde kvartalet. Med ett kassaflöde från den löpande verksamheten på -1,2 miljoner kronor i fjärde kvartalet, samt likvida medel på 6,9 miljoner kronor vid årsskiftet, ser den finansiella situationen stabil ut på medellång sikt", skriver Penser i en uppdragsanalys efter bokslutet som presenterades på torsdagen.

Read more about Insplorion AB