Published: 4/23/2020 7:55:48 AM

This is a news from the news agency Direkt Disclaimer


Direkt about IDL Biotech AB: ÖKAD OMS 1 KV, SPÅR BETYDANDE FSG-MINSKNING 2 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) IDL Biotech hade en omsättning på 8,2 miljoner kronor (6,6) under det första kvartalet 2020.

"Omsättningsökningen under kvartalet är främst relaterad till ökade volymer av vårt bakteriologiska segment och produkten Tubex TF på den indonesiska marknaden", skriver bolagt i sin delårsrapport.

Resultatet uppgick till -1,7 miljoner kronor (-2).

"Utvecklingen av covid-19 är självklart oroande för hela samhället. Under första kvartalet kunde bolaget endast se en påverkan på den kinesiska marknaden till följd av den nationella karantän som utlystes. I början av det andra kvartalet har vi fått indikationer på att den kinesiska marknaden har börjat återhämta sig, medan vi istället kan förvänta oss en kraftig minskning av försäljning till bolagets två största marknader; UBC Rapid i Tyskland och Tubex TF till Indonesien", skriver bolaget.

Trots att det är för tidigt att sia om utvecklingen för resterande del av året, är en betydande försäljningsminskning under andra kvartalet högst sannolik, skriver vd Charlotte Berg.

"Bolaget förbereder sig för flera olika scenarios, men med en stark kassa i ryggen är vår bedömning att verksamheten kan återgå till den fortsatta expansionen i slutet av 2020", skriver hon.

Bolagets största projekt, en uppdatering av UBC Rapid med mål att nå ett FDA-godkännande, löper på enligt plan gällande utvecklingsdelen.

"Däremot är det med stor sannolikhet att insamlandet av kliniska prover kommer bli försenat pga covid-19, vilket innebär en viss försening kring ansökandet om FDA-godkännandet för produkten", heter det.



                    
                

Read more about IDL Biotech AB