Published: 3/6/2019 2:44:33 PM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about NeoDynamics AB: Neodynamics räknar med lansering av Neonavia under 2019/2020 - vd

Medicinteknikbolaget Neodynamics vd Anna Eriksrud och finanschefen Jörgen Vrenning presenterade bolaget vid Life Science-dagen i Göteborg på onsdagen.

Bolaget är en nykomling på Spotlight Stock Market där aktien började handlas den 7 december i fjol. Bolaget fick ett kapitaltillskott efter emissionskostnader på 48 miljoner kronor vid noteringen.

Neodynamics har utvecklat biopsisystemet Neonavia, som med ny patenterad mikropulsteknologi underlättar och förbättrar vävnadsprovtagning, biopsier, hos bröstcancerpatienter genom bättre precision och bättre kontroll. Neonavia finns i tre olika modeller.

Ansökan för CE-godkännande i Europa av den kommersiella versionen av Neonavia lämnas in under andra halvåret 2019 och senast före årsskiftet 2019/2020 lämnas även en ansökan in till FDA för godkännande i USA.

"Vi räknar med lansering under 2019/2020", säger Anna Eriksrud.

Den globala marknaden för biopsiinstrument inom bröstcancer bedöms vara värd minst 500 miljoner dollar. Neodynamics siktar på längre sikt att använda bolagets instrument för
cancerdiagnostik på andra organ som exempelvis prostata, lunga, njure och lever.

Jörgen Vrenning konstaterar att 140 miljoner kronor har investerats i Neonavia och bolaget har idag ett börsvärde kring 70 miljoner kronor. Kapitalbehovet är säkrat till slutet av 2019.

Read more about NeoDynamics AB