Published: 4/10/2019 9:25:33 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Insplorion AB: Insplorion inleder samarbete med Stenhøj Sverige för utveckling av Nox-sensor till fordonstester

Sensorplattformsbolaget Insplorion inleder ett samarbete med Stenhøj Sverige för utveckling av Nox-sensor till fordonstester, vilket är finansierat av Mistra Innovation. Det framgår av ett pressmeddelande.

Mistras innovationsprojekt började 2016 och där utvecklas Insplorions Nox-sensor. Projektet utökas nu med finansiering på 178 000 kronor i ett delprojekt för att undersöka förutsättningar och anpassa dagens Nox-sensor för användning inom fordonskontroll, det vill säga bilprovning.

Stenhøj Sverige, som är partner i projektet, utvecklar gas- och rökanalysatorer för bilverkstäder och bilprovningar. Företaget med säte i Billdal söder om Göteborg har ett förflutet inom Opus Group och ingår nu i den danska Stenhøj-gruppen.

"Vi är mycket glada att kunna vidga användningsområdet för vår Nox-sensor tillsammans med Stenhøj. Anpassningen till mätning för bilbesiktning blir ett användningsområde mellan våra forskningsinstrument och vår luftkvalitetsensor. Med stärkt lagstiftning inom området kan framtida försäljning dessutom bli betydande", konstaterar Patrik Dahlqvist, vd på Insplorion.

Samarbetet innebär att båda företagen arbetar för att integrera Insplorions Nox-sensor i Stenhøjs gasanalysator och att genomföra gemensamma marknadsföringsinsatser.

"Vi ser en möjlighet att stärka vårt produkterbjudande genom att integrera Insplorions sensorer i våra analysatorer. Bilverkstäder och besiktningsföretag önskar en snabbare, noggrann och robust Nox-sensor, något som vi vill kunna erbjuda med Insplorions sensor", säger Jörgen Hentschel, vd på Stenhøj Sverige.

Read more about Insplorion AB