Published: 5/7/2019 5:03:54 PM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Taurus Energy AB: Taurus Energys projekt avslutas i förtid - får återbetala 0,4 miljoner kronor

Etanolbolaget Taurus Energy uppger i ett pressmeddelande att EU-projektet 2GBIOPIC stängs ned. Anledningen är att tillräckliga privata investeringar i den planerade anläggningen inte kunnat säkras i tid.

Projektet var ämnat till att bygga en demonstrationsanläggning för andra generationens etanolproduktion. Taurus Energy arbetade i tidigt skede av projektet med design av jäststammar för användning i den planerade anläggningen och levererade dessa under utsatt projektperiod.

Taurus vidare arbete för demonstrationsanläggningen var i projektplanen förlagt till senare arbetspaket, vilka på grund av fördröjningar i föregående steg inte hunnit inledas. De förutbetalda medel för de arbetspaket som inte genomförts kommer nu att återbetalas, vilket för Taurus del omfattar cirka 0,4 miljoner kronor.

"INEA (Innovation and Networks Exectutive Agency) har granskat projektet och konstaterat att det tekniska arbetet varit väl utfört men att maximal tid för anskaffning av privat kapital till uppförande av demonstrationsanläggningen har nåtts och att projektet därmed avslutas", uppger bolaget.

Read more about Taurus Energy AB