Published: 5/16/2019 8:18:32 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about VibroSense Dynamics AB: Garanter tog majoritet av Vibrosense Dynamics nyemission som tecknades till 80 procent

Medicinteknikbolaget Vibrosense Dynamics avslutade den 10 maj teckningstiden i bolagets nyemission av units med företrädesrätt för aktieägarna. Nyemissionen tecknades till 80 procent med och utan företrädesrätt samt inklusive garanter. Bolaget tillförs 18,1 miljoner kronor före emissionskostnader på 4,6 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Nyemissionen tecknades till 7,7 miljoner kronor med och utan stöd av teckningsrätter och till
10,5 miljoner kronor av garantikonsortiet. Vibrosense emitterar 2,60 miljoner B-aktier och 0,65 miljoner teckningsoptioner TO 2. Bolaget har därefter 12,30 miljoner aktier och 0,65 miljoner teckningsoptioner TO 2 utestående.

- Jag vill rikta ett stort tack till alla investerare som tecknat sig i emissionen. Jag hade gärna sett att vi fått en överteckning, men vi kommer nu få in välbehövliga medel som är tillräckliga för att fullfölja våra planer. Vi befinner oss för närvarande i en intensiv period med planerade leveranser med start maj 2019. Vibrosense har ett starkt momentum och vi arbetar intensivt med att nå våra mål och genomföra en global expansion. I samband med emissionen har jag rest runt i landet och träffat såväl befintliga aktieägare och nya investerare. I dessa möten har jag mött ett stort intresse för vår verksamhet, produkt och företag. I syfte att tillvarata detta intresse kommer vi öka vår aktivitet gentemot marknaden och våra aktieägare för att kontinuerligt uppdatera om progressen i vår verksamhet, säger Toni Speidel, vd i Vibrosense Dynamics.

Read more about VibroSense Dynamics AB