Published: 5/22/2019 11:42:26 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Risk Intelligence A/S: Risk Intelligence lanserar nytt dataprojekt - tar in pengar i riktad nyemission

Risk Intelligence ska enligt ett pressmeddelande lansera ett data- och artificiell intelligens-projekt som ska pågå de närmsta tre åren. I samband med det ska bolaget ta in pengar i en riktad nyemission.

Projektet, som bland annat ska förbättra dataanvändningen och minska produktionskostnaderna, finansieras av ett lån på 3 miljoner danska kronor från tillväxtfonden Vækstfonden, en kreditfacilitet från en bank och aktier.

Vidare ska det sökas godkännande från en bolagsstämma om att genomföra en riktad nyemission på 2,8 miljoner danska kronor samt ge ut warranter som kan inbringa ytterligare 3,4 miljoner.

Emissionen riktas till en grupp existerande aktieägare bestående av Andreas Klainguti, Christian Mellentin, Gerhard Dal, Claus Hansen, Jens Olsson, Christian Månsson, Jimmie Landerman, Jan Holm och Dirk Siebels.

Teckningskursen i emissionen är 3,90 danska kronor per aktie, vilket enligt bolaget inte utgör någon rabatt. Rabatten i warranterna är 20 procent. Utspädningseffekten är 8,6 procent.

Read more about Risk Intelligence A/S