Published: 8/26/2019 3:23:56 PM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about PEPTONIC Medical AB: Peptonic hoppas på minst lika bra upptagning i nya länder som i Sverige - vd

Peptonic Medical hoppas att upptagningen av Vagivital i Ungern, Slovakien och Kroatien ska bli minst lika bra som i Sverige. Det säger bolagets vd Johan Inborr till Finwire.

Aktien är som måndagens mest omsatta på Spotlight Stock Market upp nära 12 procent efter att bolaget meddelat avtal gällande marknadsföring, försäljning och distribution av Vagivital i ovan nämnda länder.

Avtalet ger Adexilis exklusiva rättigheter att marknadsföra och sälja produkten. I gengäld har distributören åtagit sig att köpa årliga mimimumkvantiteter av Vagivital och står för alla kostnader för marknadsföring och distribution.

Johan Inborr uppger att varken Peptonic eller Adexilis går ut med någon mer information gällande kvantiteterna. På en fråga om vilka förhoppningar som finns på försäljningen svarar han att bolaget hoppas att "upptaget skall bli minst lika bra som i Sverige".

Adexilis, som planerar att lansera Vagivital under första kvartalet 2020, har även närvaro i länder som Turkiet och Schweiz.

Finns det några planer på att expandera till fler länder?

- Detta avtal är en bra bas för att titta på expansion till andra länder där Adexilis är aktivt. Först vill vi dock se hur Adexilis lyckas i de länder som avtalet gäller, svarar Peptonic-chefen.

Read more about PEPTONIC Medical AB