Published: 8/28/2019 12:09:20 PM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Zoomability Int AB: Nynoterade Zoomability likviditetsproblem åtgärdat med nyemissionen - kan öka produktionen

Zoomability har backat i onsdagshandeln efter att bolagets första rapport sedan noteringen på Spotlight Stock Market i början av månaden visat på minskad omsättning och en vändning till förlust i andra kvartalet.

Vd Pehr-Johan Fager uppgav i rapporten att den lägre försäljningen inte berodde på ett bristande intresse från marknaden, utan att den hade att göra med att en tidigare hårt ansträngd likviditet orsakat problem med leverantörskedjan.

Zoomability-chefen uppger dock att nyemissionen på cirka 8 miljoner kronor som gjordes i samband med noteringen har täppt till luckorna.

- Ja, det är som jag skrivit i vd-ordet att den ansträngda likviditeten under andra kvartalet gjort att vi inte kunnat lägga beställningar på komponenter i den takt som vi önskat. Nyemissionen i samband med noteringen har däremot löst det problemet, uppger han för Finwire.

Har order förskjutits till senare kvartal, och kan man räkna med en "ketchupeffekt" längre fram i år när komponenterna anländer?

- Att det kommer att ge någon ketchupeffekt är väl starka ord, men visst kommer vi kunna producera fler Zoomar. Jag har dock skrivit i vd-ordet att likviditetsproblemet även kommer påverka leveranserna under tredje kvartalet, men att intresset är stort för vår Zoom Uphill. Det gäller både Sverige och resten av världen.

Zoomability går inte ut med några detaljer rörande orderstocken.

Aktien, som med onsdagens nedgång har tappat omkring en fjärdedel av börsvärdet sedan noteringen, är i skrivande stund ned med drygt 13 procent på Spotlight.

Read more about Zoomability Int AB