Published: 9/3/2019 8:50:50 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about NeoDynamics AB: Redeye inleder bevakning av Neodynamics med motiverat värde på 10 kronor i basscenariot

Redeye inleder bevakning av medicinteknikbolaget Neodynamics. Bolaget övergår nu från forskning och utveckling till kommersialisering med bröstbiopsiinstrumentet Neonavia. Vävnadsbiopsier spelar en viktig roll i bröstcancerdiagnosen och Neodynamics instrument har specifikt utvecklats för att överträffa standarden på dagens instrument. Det framgår av en analys daterad den 2 september.

Aktien har nästan halverats i kurs sedan noteringen i fjol, men Redeye ser nu en signfikant uppsida till det motiverade värdet på 10 kronor i basscenariot. Det innebär en uppsida på nästan 140 procent mot senast betalt på 4,18 kronor. I det positiva scenariot sätts motiverat värde till 23 kronor och i det negativa scenariot till 4 kronor. Neodynamics har idag ett företagsvärde, börsvärde plus nettoskuld, på 66 miljoner kronor.

Neodynamics aviserade den 28 augusti en riktad konvertibelemission på 15 miljoner kronor, men Redeye förväntar sig att bolaget har ett kapitalbehov på ytterligare 30-40 miljoner kronor under första halvåret 2020, vilket förväntas ge en utspädning på omkring 60 procent under nästa år.

Read more about NeoDynamics AB