Published: 9/3/2019 10:18:06 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about ECOMB AB: Ecombs dotterbolaget Ocean Recycle halverar mål för crowdfunding-kampanj till 2,5 miljoner kronor

Industribolaget Ecombs helägda dotterbolag Ecomb Ocean Recycle har med anledning av utfallet i crowdfunding-kampanjen tillsammans med Fundedbyme beslutat om ett antal förändringar. Den viktigaste förändringen är att målet för crowdfunding-kampanjen halveras från 5,0 till 2,5 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Besluten innebär följande.
* Demonstrationsprojektet kommer nu att fokusera på den mobila syresättningstekniken, där framdrift sker på konventionellt vis med i möjligaste mån förnyelsebara bränslen. Parallellt fortsätter planeringen av den elektrifierade båten där framdrift sker med vind och sol, en teknik som redan verifierats.
* Båten i demonstrationsprojektet kommer att utgöras av en befintlig båt. Det innebär kostnadsbesparingar i storleksordningen 80-90 procent jämfört med tidigare budget, där en ny båt skulle tillverkas.
* Tidplanen för färdigställande av båten, inklusive ny instrumentering och utrustning för den mobila syresättningen, kommer nu att tidigareläggas. Planerad sjösättning är i mars 2020.
* Crowdfunding-kampanjen förlängs. Minsta mål sänks till 0,5 miljoner kronor och högsta mål sänks till 2,5 miljoner kronor. Ingen förändring sker av bolagets värdering. Bolaget har tidigare sökt att ta in 5,0 miljoner kronor i kampanjen.
* Ett avsiktsavtal om ett syresättningsprojekt med Demobåten har tecknats med Burgsviken på södra Gotland. Flera andra positiva kundkontakter har tagits under sommaren.
* Ett flertal större investerare har uttryckt sitt intresse om att vara med i projektet.
* Samtliga "lead investors" kvarstår med sina åtaganden i den privata kampanjen, den initiala fasen av crowdfundingen, med totala intresseanmälningar på 315 000 kronor.

Read more about ECOMB AB