Published: 9/17/2019 9:31:12 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about FX International AB: FX International vill ha bemyndigande att byta namn och byta marknadsplats

Aktieägarna i valutahandelsbolaget FX International kallas till årsstämma torsdagen den 17 oktober i Helsingborg. Styrelsen föreslår att ingen utdelning lämnas.

Omval föreslås av den sittande styrelsen, bestående av ledamöterna Hans Forsberg, Jonas Hagberg, Michael Kliman, Mårten Aldén och Johan Olsson. Omval föreslås av Johan Olsson som styrelseordförande.

Styrelsen vill inte ha något bemyndigande från stämman att genomföra någon ytterligare nyemission. Styrelsen bedömer att bolaget har nödvändigt rörelsekapital för den löpande verksamheten samt att det kapital som finns även kan användas för ökning av förvaltat kapital i bolagets fonder/konto som ett led i att öka möjligheten att attrahera mer externt kapital till bolagets fonder/konton.

Stämman föreslås godkänna ett incitamentsprogram för vd på 500 000 optioner och ett incitamentsprogram för styrelsen på 2,0 miljoner optioner. Optionerna har en löptid på tolv månader, erhålls vederlagsfritt och har en lösenkurs på 2 kronor.

Styrelsen vill ha bemyndigande från stämman att besluta om namnbyte, flytt av bolagets säte från Helsingborg till Malmö samt att byta marknadsplats för bolagets aktier och optioner.

Syftet med namnbytet är att ge bolaget en mer rättvisande och bredare bild än nuvarande namn som är väldigt hårt knutet till egen FX valutahandel. Styrelsens önskar att få bemyndigande att ändra bolagets namn och att det sker efter bästa förmåga och att begränsningen endast är att det sker med beslut i fullständig enighet i styrelsen.

Avseende bemyndigandet av byta marknadsplats är begränsningen i bemyndigandet att om byte sker ska det ske till annan marknadsplats inom Sverige och styrelsen måste vara enig.

Read more about FX International AB