Published: 10/7/2019 2:17:12 PM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about MedicPen AB: Börsplus ger säljråd för Medicpen, värderingen ger inget utrymme för misslyckade

Medicinteknikbolaget Medicpen tror sig stå inför ett marknadsgenombrott i Danmark och fyller krigskassan med en företrädesemission. Frågan är om det är illusion eller verklighet som ligger bakom hoppet. Det skriver Börsplus i en analys på måndagen.

Analystjänsten frågar sig om det äntligen är dags för Medicpen att nå ett kommersiellt genombrott? Å ena sidan kan man hävda att förutsättningarna aldrig varit bättre än nu. Å andra sidan är bolagets historik betungande. Det har tagit för lång tid och många misstag har gjorts på vägen, konstaterar Börsplus.

"Om Medicpen når framgångar i Danmark kan vi se att det finns uppsida i aktien. De som tror att Medicpen står inför ett kommersiellt genombrott och en ny verklighet som framgångsrikt bolag kan välja det röda pillret och köpa aktien. De som inte tror att det blir annorlunda denna gång väljer det blåa pillret, att bolaget stannar kvar i illusionen och avstår aktien. Vi tycker att värderingen på 100 miljoner kronor är avskräckande. Den ger inget utrymme för misslyckande", skriver Börsplus i sin slutsats och ger aktien en tvåa i betyg på sin sexgradiga skala för förhoppningsbolag, vilket ska tolkas som ett säljråd.

Read more about MedicPen AB