Published: 11/8/2019 1:14:05 PM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about STENOCARE A/S: Stenocare er i konkret dialog med flere potentielle cannabis-leverandører efter torsdagens aftale - interview

Det medicinske cannabis-selskab Stenocare har fundet en ny partner til at levere cannabisolie/kapsler så der igen kan komme produkter tilbage på de danske apoteker. Det fremgik af en meddelelse torsdag eftermiddag.

Men selskabets plan er, at brede risikoen ud over minimum to leverandører og der er derfor allerede konkrete samtaler med flere potentielle partnere, oplyser selskabets adm. direktør Thomas Schnegelsberg over for Finwire.

"Vores mål er minimum to leverandører. Vi er i konkret dialog med leverandører, som vi vurderer kan overholde de strikse danske kvalitetskrav til både dyrkningen og produktionen," fortæller han og tilføjer:

"Dette er for at opnå forsyningssikkerhed, og undgå vi ender i samme situation igen (med CannTrust). Dette vil også give Stenocare et bredere produktsortiment, og patienterne flere valgmuligheder i behandlingen med medicinsk cannabis."

Problemerne med den tidligere partner CannTrust indebar blandt andet misvisende deklaration om pesticider, og produkter produceret i lokaler, der endnu ikke var godkendt, hvilket betød, at Stenocare valgte at sætte hele sit lager i karantæne tilbage i juli og brød samarbejdet endeligt i september.

Da Stenocare fortsat er den eneste leverandør af cannabisolie i Danmark, har patienter ikke kunnet få produkterne i den form siden juli.

Godkendelsesprocessen hos Lægemiddelstyrelsen sættes i gang
Den første udnævnte partner er canadiske Emerald Health, og Stenocare vil omgående indlede samarbejdet med Lægemiddelstyrelsen om at få produkterne godkendt.

"Nu har vi underskrevet aftalen med Emerald, og kan formelt starte på selve godkendelsesprocessen. Der kræves mange dokumenter, analyserapporter osv. til denne godkendelse. Det arbejde starter nu," fortæller direktøren.

Han tilføjer, at det er umuligt at forudsige, hvornår Lægemiddelstyrelsen kan være klar med en godkendelse så Stenocare kan få produkter tilbage på hylderne.

Medicinsk cannabis blev legaliseret i en fireårig forsøgsordning i Danmark fra januar 2018.

Aktien falder 13.10 med 0,6 procent på Spotlight Stock Market.

Read more about STENOCARE A/S