Published: 11/14/2019 9:27:13 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about FX International AB: FX International har höga förväntningar på AI-fonden som nu fått tillstånd

Valutahandelsbolaget FX Internationals tillsynsgodkännande för Sivac-fonden, som drivs med artificiell intelligens, kommer att säkerställa en stabil inkomst under många år framöver. Det uppger vd Ole Helland i ett pressmeddelande.

Bolaget har tagit hjälp av Valor och LMAX kring fonden och algoritmen har under tester överträffat förväntningarna. Avkastningen för tremånadersperioden har varit cirka 21 procent, vilket omväxlat till ett år överstiger 50 procent och därmed även målet om en årlig avkastning på 30 procent.

”Vi har höga förväntningar på fonden, och naturligtvis är vi glada över att äntligen komma igång med arbetet och kommer i den kommande tid att få alla formella och administrativa frågor på plats så att Sivac-fonden kan komma i drift så snart som möjligt." säger Ole Helland.

Styrelseordförande Johan Olsson säger att bolaget nu kan ”marknadsföra och börja ta in kapital i fonden vilket den kommande tiden är fokus för ledningen”.

”Parallellt kommer vi tillsammans, styrelse och ledning, även fortsätta arbeta på en strategisk utveckling och breddning av bolaget, som utlovats sedan tidigare, för detta är bara ett första, om än stort och viktigt, steg mot målet.", säger Johan Olsson.

Read more about FX International AB