Published: 11/14/2019 11:12:18 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Parans Solar Lighting AB: Parans har tecknat avsiktsavtal med kinesiskt bolag om strategisk allians

Teknikbolaget Parans Solar Lighting har tecknat ett avsiktsavtal med bolagets potentiella partner i Kina. Det framgår av ett pressmeddelande.

Parans skrev i ett pressmeddelande den 6 november att förhandlingarna med ett kinesiskt bolag om en strategisk allians fortgår enligt plan.

Dokumentet beskriver affären på ett detaljerat sätt och syftar till att skapa ett förstadie till investeringsavtal där parterna har samförstånd kring affärens totala struktur. Parans kan därmed ge ytterligare information kring strukturen men av förhandlingstekniska skäl kan den potentiella partnern än så länge inte namnges.

Det kinesiska bolaget avser göra en större investering i Parans och därmed tillföra dels kapital men också överföra IP-rättigheter, patent, för deras produkter. Det handlar primärt om tillverkning av smarta lyktstolpar med integrerad teknik för 5G-utbyggnad, trafikövervakning, kommunikation samt laddningsfunktionalitet för elfordon.

Parans avser etablera ett helägt dotterbolag i Kina, vilket i sin tur kommer ta över en helt ny fabrik för tillverkning av både LED-strålkastare och 5G Smart Towers. Fabriken kommer också att i framtiden kunna både tillverka Parans solljusprodukter och utveckla hybridarmaturer och därmed möjliggöra ytterligare kostnadsreduktioner.

Den kinesiska partnern kommer bli en betydande delägare i Parans Solar Lighting i Sverige, dock under budpliktsgränsen, och kommer i och med affären att transferera samtliga existerande och framtida ordrar på ovan beskrivna produkter till dotterbolaget.

- Vi ser affären som strategisk för vårt bolag då den dels skapar ett ytterligare produktben att stå på men att den också skapar betydande möjligheter att marknadsföra våra nuvarande produkter på den kinesiska marknaden, säger Anders Koritz, vd på Parans.

- Vidare så skapas starka synergier i ökade resurser både på den kommersiella så väl som på den operationella sidan. Vi skapar helt enkelt en betydligt större och starkare förmåga för Parans som bolag. Parans Sverige kommer dock även fortsättningsvis att primärt fokusera på vårt befintliga erbjudande inom solljusprodukter. Vi hoppas fortsatt att investeringsavtalet skall vara klart innan årsskiftet, fortsätter Anders Koritz.

Read more about Parans Solar Lighting AB