Published: 11/20/2019 12:38:23 PM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about FX International AB: FX International hoppas på handelsstart för Sicav-fonden på Malta för årsskiftet

Valutahandelsbolaget FX International meddelar att alla strukturella, administrativa och formella frågor för Sicav-fonden på Malta förväntas vara på plats under de kommande veckorna. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolagets juridiska ombud på Malta upprättar i detta nu fondstrukturen i enlighet med ansökan. Arbetet har sedan tidigare under året förberetts och bolaget räknar därför med att samtliga samarbetspartners, konton och övrig formalia snabbt kommer på plats. Därefter aktiveras själva fonden och knyts an till algoritmen med uppstartsprov.

FX International räknar med att det kommer ske inom kort och att handeln bör kunna vara igång några veckor efter att bolaget fått formalia på plats och förhoppningen är att det kan bli före årsskiftet. I väntan på att alla bitar kommer på plats fortsätter handeln med bolagets egna kapital i samarbete med Valor, i syfte att generera fortsatt god avkastning under uppstartsprocessen.

"Vi ser oerhört mycket framemot att komma igång med försäljningsprocessen. Allt ser väldigt lovande ut och så snart prospektet är klart och fonden kan marknadsföras börjar det roliga arbetet med att bygga ett internationellt säljnätverk. Det inofficiella testet har överträffat alla förväntningar så vi förväntar oss en god medvind. Fonden kapitaliseras initialt med 100 miljoner kronor under första kvartalet och vårt mål i slutet av 2020 är att AUM skall ha dubblerats", säger Ole Helland, vd i FX International. AUM står för tillgångar under förvaltning.

Read more about FX International AB