Published: 2/13/2020 8:56:27 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Cline Scientific AB: Cline Scientific påbörjar tester

Life science-bolaget Cline Scientific har börjat att testa diagnostik-prototypen för metastaserande cancer på levande tumörceller från cancerpatienter.

Testerna tar bolaget ett steg närmare kliniska relevansstudier av den slutliga produkten. I samband med starten av testerna på levande tumörceller så expanderar Cline sitt cell-laboratorium med en avdelning dedikerad för kliniskt utvecklingsarbete.

"Äntligen har vi kommit fram till skedet där samtliga fyra relevanta områden som är nödvändiga för att påbörja den kliniska utvecklingsfasen i projektet är på plats. Patientmaterial och data från kliniken, ett fullutrustat cell-laboratorium med rätt kompetens, transport och hantering av biopsier och en robust prototyp för analysarbetet. Alla dessa faktorer måste konvergera för att påbörja utvärdering av vår produkt i klinisk miljö och nu har vi kommit dit! Vi ser fram mot att ta projektet vidare och siktar på att vara färdiga med de initiala testerna under 2020", säger Cline Scientifics vd Patrik Sundh i en kommentar.

Read more about Cline Scientific AB