Published: 2/27/2020 11:49:20 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about NeoDynamics AB: Neodynamics nyemission blev övertecknad

Medicinteknikbolaget Neodynamics nyemission med företrädesrätt för aktieägarna tecknades till 109 procent och blev därmed övertecknad. Garantiåtaganden kommer således ej att tas i anspråk. Det framgår av ett pressmeddelande.

- Jag är mycket glad över hur positiv respons vi fått från både befintliga och nya aktieägare. Vi befinner oss i en spännande fas i Neodynamics utveckling med lansering i EU under året och därefter i USA. Emissionslikviden möjliggör det fortsatta arbetet mot kommersialisering av Neonavia och vår långsiktiga strävan att förbättra diagnostik och behandling av bröstcancer, kommenterar Anna Eriksrud, vd för NeoDynamics.

Nyemissionen tecknades till 73,6 procent med stöd av teckningsrätter och till 35,8 procent utan stöd av teckningsrätter, vilket summerar till 109,4 procent. Styrelsen har i enlighet med de principer som framgår av prospektet tilldelat samtliga erbjudna aktier i nyemissionen.

Neodynamics tillförs 45,9 miljoner kronor före emissionskostnader. Bolaget emitterar 15,30 miljoner nya aktier och har därefter 30,61 miljoner aktier utestående.

Read more about NeoDynamics AB