Published: 3/26/2020 8:24:16 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about VibroSense Dynamics AB: Vibrosense Dynamics lägger till appplikation för screening av diabetesfötter

Medicinteknikbolaget Vibrosense Dynamics fortsätter att utveckla sin produkt VibroSense Meter II och lägger nu till en applikation för screening av diabetesfötter.

Den nya applikationen är ett resultat av flera års kliniska studier och beräknas vara klar för kommersiell lansering till hösten.

- Lanseringen av den nya applikationen Diabetes Screening, är en del i VibroSense långsiktiga strategi att lägga till nya applikationer i produkten, i takt med att ny klinisk data blir tillgänglig från bolagets forskningspartners. Efter en avslutad 5 års prospektiv studie omfattande vuxna personer med diabetes typ 1, har VibroSense nu sammanställt klinisk data som ligger till grund för den nya screeningmodulen. Själva screeningen tar under 10 minuter och ger läkare och sköterskor inom diabetesvård ett tillförlitligt resultat som samtidigt sparar mycket tid i det dagliga vårdarbetet. Vi är otroligt glada att kunna erbjuda ett nytt och effektivt instrument, som ett komplement till dagens befintliga hjälpmedel som i flera fall är över 50 år gamla, säger Hans Wallin, vd för Vibrosense Dynamics, i en kommentar.

Read more about VibroSense Dynamics AB