Published: 3/26/2020 2:01:29 PM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about VibroSense Dynamics AB: Vibrosense Dynamics ser en marknad på 1 200-1 300 motttagningar bara i Sverige - vd

Medicinteknikbolaget Vibrosense Dynamics meddelade tidigare under tisdagen att man lägger till en applikation för screening av diabetesfötter till sin produkt VibroSense Meter II. Kommersiell lansering väntas under hösten.

Det kommersiella arbetet kommer att genomföras av Vibrosense Dynamics själva.

"Vi kommer initialt att introducera produkten för marknaden genom vår egen personal", uppger vd Hans Wallin för Finwire.

Fokus ligger på den svenska hemmamarknaden.

"Steg 1 är fokus på den svenska marknaden. Det är väsentligt och viktigt för oss att få snabb respons och återkoppling från användare på vår hemmamarknad. I enlighet med vad vi tidigare har kommunicerat, kommer vi samtidigt att ta de första stegen för introduktion på en eller flera närliggande exportmarknader", uppger han vidare.

Vibrosense Dynamics bedömer att det finns 1 200-1 300 mottagningar för diabetes enbart i Sverige. Dessutom ser Wallin en möjlig expansion till fler länder.

"Enbart i Sverige finns det mellan 1200-1300 mottagningar för diabetes inom öppenvård och specialistvård. Detta i sig självt är en stor potentiell marknad för oss. Expanderar vi tankarna till övriga nordiska länder och ett fåtal ytterligare marknader i norra Europa, är potentialen flera gånger större", uppger han.

Vibrosense Dynamics stiger med 7,2 procent till 7,12 kronor under torsdagen handel på Spotlight.

Read more about VibroSense Dynamics AB