Published: 4/29/2020 12:16:36 PM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Monivent AB: Monivent får rätt att CE-märka Monivent Neo100

Medicinteknikbolaget Monivent meddelar att bolagets anmälda organ Rise har utfärdat EC- certifikat för Monivent Neo100. Certifieringen ger bolaget rätt att CE-märka produkten, vilket krävs för att sälja Monivent Neo100 på den europeiska marknaden. Det framgår av ett pressmeddelande.

- När vi nu har rätt att CE-märka Monivent Neo100 innebär detta ett stort steg på väg mot att kunna lansera produkten på den europeiska marknaden. CE-märkningen innebär att produkten uppfyller fastställda krav på säkerhet och är lämplig för sin användning. Vi kommer inledningsvis själva att marknadsföra Monivent Neo100 mot ett antal selekterade kunder och referenssjukhus med uttalat köpintresse, kommenterar vd Karin Dahllöf.

- I nästa steg kommer vi att använda distributörer för att på ett effektivt sätt nå ut till fler potentiella kunder. Vi har redan tecknat avtal och har pågående diskussioner med distributörer avseende de viktigaste marknaderna i Europa för Monivent Neo Training, vår produkt för träning och utbildning. Dessa distributörer är utvalda för att även kunna sälja Monivent Neo100. Vi upplever ett stort intresse för våra produkter och EC-certifikatet innebär att vi inom kort kan erbjuda en unik produktlösning för användning på nyfödda i förlossningsrummet, fortsätter Karin Dahllöf.

Read more about Monivent AB