Published: 5/19/2020 8:10:23 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Zoomability Int AB: Zoomability redovisar små förändringar av resultatet

Zoomability redovisar små förändringar av sitt resultat i det första kvartalet.

Omsättningen sjönk 26,3 procent till 1,4 miljoner kronor (1,9).

Resultatet före skatt var -1,1 miljoner kronor (-0,8).

Zoomability har påverkats rejält av coronapandemin.

"Januari och februari lovade mycket då vi kom igång med leveranserna efter det stopp vi hade i december. Förutom Sverige så levererade vi flertalet Zoomar till USA, Italien och Nederländerna. Vi sålde också några i Australien och hade förfrågningar från kunder runt om i världen. Det mesta dog dock ut under mars då covid-19 slog till på allvar i Europa och USA, så den förväntat fortsatta ökningen i försäljning avstannade. Vi fick också ställa in en del planerade aktiviteter här i Sverige såsom cykelmässan på Stockholmsmässan där vi skulle lansera vårt samarbete med Destination Lofsdalen", skriver vd Pehr-Johan Fager.

Zoomability-chefen skriver också att det blev helt stopp i USA. Nu börjar det dock lätta igen. Bolaget hoppas komma igång med sin distributör före sommaren.

Företaget har också fått beställningar på fler zoomar från Australien.

"Givetvis är de siffror vi nu visar för Q1 en spegelbild av den rådande situationen i världen. Åtgärder vi vidtagit för att stärka bolagets likviditet är att ansökt och fått ta del av PPP-programmet i USA, vilket garanterar lönerna för våra 3 anställda i Zoomability Inc fram till och med juni", skriver Fager.

Han uppger vidare att flytten av produktion till Västerås har tagit sina första steg. Slutligen betonar han att efterfrågan inte förändrats i grunden av situationen med covid-19.


Zoomability, Mkr Q1-2020 Q1-2019 Förändring
Nettoomsättning 1,4 1,9 -26,3%
Resultat före skatt -1,1 -0,8

Read more about Zoomability Int AB