Published: 6/10/2020 11:59:02 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Zoomability Int AB: Zoomability i diskussion med potentiell distributör i Tyskland

Spotlightnoterade Zoomabilitys vd Pehr-Johan Fager ger på onsdagen en uppdatering om verksamheten, där det bland annat framgår att man kommit en bra bit på väg att flytta monteringen till Västerås och att en distributör i Tyskland kan vara på gång.

I Västerås har Zoomability kommit en bra bit med flyttandet av hopmonteringen till Västerås. Chassidelarna ska även framöver tillverkas i Ferex i Byske, norr om Skellefteå. I samband med flytten av hopmonteringen kommer man genom exempelvis logistikeffektivisering kunna minska produktionskostnader, skriver Zoomability-chefen.

Sett till marknaden hade Zoomability i slutet av maj en första diskussion med en ny potentiell distributör i Tyskland, där bolaget redan har ett 20-tal Zoomar. Med en ny distributör hoppas man kunna öka antalet betydligt framöver. Ett avtal med distributören hoppas man kunna förhandla klart om under juni.

"Orderläget ser ganska bra ut. Just nu monterar Ferex för fullt de Zoomar vi har i vår orderbok. Förutom 5 st som ska skickas till USA ska vi leverera en till Norge och en till Danmark nu i juni."

I dagarna fick Zoomability sin första kund i Danmark och i Norge har NAV beviljat Zoom Uphill som kostnadsfritt hjälpmedel åt en brukare

"Vår distributör i USA jobbar nu på för fullt och kommer de närmaste veckorna att bearbeta nya potentiella återförsäljare och slutkunder. Den nya hemsidan som bara är riktad till den amerikanska marknaden beräknas släppas under juni", skriver Pehr-Johan Fager.

Read more about Zoomability Int AB