Published: 8/24/2020 8:50:19 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Biofrigas Sweden AB: Biofrigas rapporterar lyckade delresultat från teknikverifieringen av Cryosep

Biogasbolaget Biofrigas rapporterar lyckade delresultat från den pågående teknikverifieringen av bolagets anläggning Cryosep. Bolaget kan nu konstatera en lyckad implementation av ett nytt förbättrat styrsystem samt en väsentligt förbättrad prestanda i anläggningens kylmaskin vilket är mycket lovande inför kommande slutverifieringar i verklig driftsmiljö, enligt ett pressmeddelande.

Teknikverifieringen genomförs i den verkstad i Stenungssund där anläggningen byggts om enligt de specifikationer som tagits fram under våren av bolagets teknikorganisation. Med ett fåtal förseningar av enklare karaktär under sommaren på inleveranser av material kommer verifieringarna slutföras under augusti och september för att senare flytta anläggningen till kund för slutverifiering i verklig miljö.

- Jag är riktigt nöjd med hur testerna fortlöpt och att vi uppnått förväntade resultat trots pågående pandemi och ser fram emot att ta del av arbetet under hösten som skall leda till att vi kan lägga verifieringsarbetet bakom oss och blicka framåt. Det finns ett mycket starkt intresse på marknaden för vår anläggning som den enda av sitt slag för kunder av vår storlek, säger Jonas Stålhandske, vd för Biofrigas.

Read more about Biofrigas Sweden AB