Published: 9/4/2020 12:59:14 PM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Shortcut Media AB: Shortcut Media ökat sina marknadsandelar inom offentlig sektor - vd

Filmproduktionsbolaget Shortcut Media har ökat sina marknadsandelar inom offentlig sektor ytterligare, genom avtalet med Polismyndigheten och tidigare i år av Post- och Telestyrelsen. Det säger vd Anders Brinck till Finwire efter morgonens stora nyhet som fått aktien att rusa över 50 procent.

Shortcut Medias varumärke Bond Street Film har tillsammans med Blomquist Communication tilldelats ett ramavtal i Polismyndighetens nationella upphandling av film- och kommunikationstjänster - ett avtal som väntas vara värt totalt 12 miljoner kronor. Cirka 30-50 procent av den totala volymen väntas avse filmprojekt som utförs av Bond Street.

Totalt lämnades det in tio anbud.

Bolaget hade inför nyheten ett börsvärde på 23,1 miljoner kronor.

"Offentlig sektor är ett av flera viktiga områden för oss. Vi har haft stark position med en rad ramavtal sen tidigare", uppger bolagschefen.

Enligt vd:n finns det ett antal fördelar med offentlig sektor, däribland att de kunderna i regel inte är konjunkturkänsliga, att det rör sig om långsiktiga, trygga relationer samt att det utgör en kvalitetsstämpel som inger trygghet i dialog med andra kunder.

På frågan om det fanns några särskilda faktorer till varför Shortcut Media tog hem upphandlingen svarar Brinck att det viktigaste bedömningskriteriet var upphandlarens betyg på anbudets kvalitet, vilket avgörs med bland annat arbetsprover och referenser. Kvalitetsbetyget viktas senare med lämnade priser.

Aktien har efter dagens kraftiga uppgång återhämtat sig från den svaga kursutvecklingen under 2020. Uppgången sedan årsskiftet lyder nu 20 procent.

Read more about Shortcut Media AB