Published: 10/9/2020 8:59:23 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about VibroSense Dynamics AB: Vibrosense Dynamics presenterar starka forskningsresultat på vetenskaplig kongress i Tyskland

Medicinteknikbolaget Vibrosense Dynamics presenterar vad bolaget beskriver som starka forskningsresultat på en vetenskaplig kongress i Tyskland. Det framgår av ett pressmeddelande.

På den vetenskapliga kongressen Humanschwingungen i Würzburg i Tyskland presenterades den 1 oktober resultatet från en pilotstudie i vilken bolagets produkt Vibrosense Meter II använts. Målsättningen med studien var att undersöka korttidseffekter vid exponering av vibrationer i hand-arm. Resultatet visade på en kraftig påverkan i form av nedsatt känsel uppmätt med bolagets instrument. Underlaget ska ligga till grund för nya rekommendationer för hälsokontroller av vibrationsexponerad personal i Tyskland.

Den genomförda studien presenterades av läkaren Alexandra Corominas från Institutet för arbets- och miljömedicin vid Lübecks universitetssjukhus. Resultatet visade på en kraftig försämring av känseln i fingrarna på höga frekvenser efter att försökspersonerna hade exponerats för kontrollerade lågfrekventa vibrationer i hand och arm. Som en följd av resultatet har kliniken startat en större studie för att kunna ta fram rekommendationer och riktlinjer för regelbundna hälsokontroller av vibrationsexponerade arbetstagare i Tyskland.

- Resultatet från den genomförda studien är mycket intressant för Vibrosense. Inte minst med tanke på att vårt instrument Vibrosense Meter II har fungerat som ett starkt stöd för att påvisa korttidseffekter som en följd av vibrationsexponering. Med vår nya applikation HAVS Screening har vi ett mycket gynnsamt utgångsläge och min förhoppning är att man kommer föreslå att vår Vibrosense Meter II ska ingå som ett centralt verktyg i de nya riktlinjerna, säger Toni Speidel, utvecklings- och forskningschef på Vibrosense Dynamics.

Read more about VibroSense Dynamics AB