Published: 11/9/2020 9:00:55 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Jetty AB: Jetty ska mjuklansera sin nya strategi i december och marknadsföra ny lösning fullt ut i januari

Affärssystembolaget Jetty aviserade den 21 oktober att bolaget genomför en nyemission med företrädesrätt för aktieägarna på 3,8 miljoner kronor. Nyemission ska primärt användas till att transformera bolaget till ett fullskaligt SaaS bolag med globalt fokus, enligt strategin som publicerades i september. Nyemissionen är säkrad till 2,2 miljoner kronor, motsvarande drygt 58 procent av emissionen. Teckningstiden löper från 30 oktober till 13 november.

I september kommunicerades Jettys nya strategi, där det centrala budskapet är att bolagets huvudfokus läggs vid, att utifrån befintlig tjänst, skapa en digital säljkanal med självservice som ska kunna användas på alla existerande och potentiella marknader. Den blir ett komplement till den direkta försäljningskanalen, som Jettys säljteam fortsätter med på den skandinaviska marknaden, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Strategiförändringen innebär i korthet följande:
1. Transformera bolaget till ett fullskaligt Saas-bolag, där målsättningen är att kunna göra samtliga aktiviteter digitalt.
2. Adressera den globala marknaden för event management, inte enbart Skandinavien eller enskilda nedslag i andra länder och branscher utanför event- och festivalindustrin genom digitala aktiviteter.
3. Fortsätta försäljning på hemmamarknad genom direktförsäljning, men successivt även här gå mot självservice. Samtidigt som bolaget utvecklar partnerkanaler och kompletterar tjänsten att integreras med andra digitala tjänster och produkter.

Jetty-teamet arbetar just nu intensivt med att få till stånd de viktiga delar som behövs, för att kunna lansera den nya satsningen. Ambitionen är att göra en mjuklansering i december, för att under januari marknadsföra den nya lösningen för fullt.

Read more about Jetty AB