Published: 11/12/2020 2:21:52 PM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Plejd AB: Plejd har haft stort intresse från institutionella investerare - vd

Teknikbolaget Plejd har absolut haft ett stort intresse från institutionella investerare under det senaste halvåret. Det kommer från både svenska och internationella investerare. Det förmedlar vd:n Babak Esfahani under Spotlight Next.

Det är många banker som har velat ha presentationer för många typer av investerare där caset presenteras, säger företagsledaren.

Gällande Humle Fonders avyttring av Plejd-aktier så vet inte Esfahani om varför det har hänt, men Spotlights Nexts moderator bekräftar framåt sluten av presentationen att det är på grund av att fonden har avvecklats.

Vid en fråga om var bolaget står om fem år menar Babak att det finns en stark vilja av att växa och skapa fina produkter, och om fem år ska bolaget ha en bredare produktportfölj. Det är även mycket möjligt att den portföljen då även har vidgat sig utanför belysning. Bolaget ska även verka på fler marknader om fem år.

Bolagets vallgravar består i att få nöjda kunder, och vidare så blir även elektrikerna vana att använda Plejd. Vd:n menar att dessa ofta är konservativa med att byta leverantör när man redan har något som fungerar. På lång sikt handlar det om att vara ett innovativt bolag som ligger i framkant.

Den nya integrationen med DALI-standarden förenklar installationen i kommersiella miljöer och innebär att Plejds produkter kan kommunicera med DALI-databussar. Produkten öppnar upp ett väldigt stort segment av kommersiella projekt.

Read more about Plejd AB