Published: 12/22/2020 6:39:42 AM

This is a news from the news agency Direkt Disclaimer


Direkt about Spago Nanomedical AB: GÖR SÄKERSTÄLLD NYEMISSION 59 MLN KR (OMS)

(Omsändning: skickades första gången på måndagskvällen)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Styrelsen i nanonteknikbolaget Spago Nanomedical har beslutat om en fullt säkerställd nyemission med företrädesrätt för befintliga aktieägare om cirka 59,1 miljoner kronor före emissionskostnader. Teckningskursen uppgår till 7:50 kronor per aktie. Samtidigt inleds en process för att göra ett listbyte.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Kapitalanskaffningen uppges göras för att kunna driva utvecklingen av bolagets radionuklidterapi, Tumorad, framåt.

Företrädesemissionen förutsätter godkännande vid extra bolagstämman vilken avses hållas den 15 januari. För att tillgodose eventuell överteckning föreslås extra bolagsstämman även bemyndiga styrelsen att besluta om en riktad nyemission om högst motsvarande cirka 10 miljoner kronor.

Vidare har styrelsen beslutat att starta en process för att byta marknadsplats från Spotlight till Nasdaq First North Growth Market, förutsatt att företrädesemissionen genomförs.

"Detta bedöms underlätta ett ökat svenskt och utländskt institutionellt aktieägande och därmed långsiktigt stärka bolagets finansieringsmöjligheter. Listbytet är planerat att kunna ske i början av 2021, efter genomförandet av företrädesemissionen, förutsatt Nasdaqs godkännande", heter det.



                    
                

Read more about Spago Nanomedical AB