Published: 12/22/2020 6:56:50 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Spago Nanomedical AB: Spago Nanomedical genomför företrädesemission på 59,1 miljoner kronor, planerar listbyte till First North

Nanomedicinbolaget Spago Nanomedical har beslutat att genomföra en nyemission med företrädesrätt för aktieägarna på 59,1 miljoner kronor före emissionskostnader. Nyemissionen är fullt säkerställd och ska godkännas på extra bolagsstämma den 15 januari. Det finns även en övertillteckningsoption om en riktad nyemission på 10 miljoner kronor till samma teckningskurs som i företrädesemissionen.

Villkoren i nyemissionen är 1:4, vilket innebär att fyra befintliga aktier ger rätt att teckna en ny aktie till teckningskurs 7,50 kronor per aktie. Sista dag för handel i aktien inklusive teckningsrätt är den 3 februari och aktien handlas exklusive teckningsrätt den 4 februari. Teckningstiden löper från 9 februari till 23 februari och handel med teckningsrätter pågår den 9 februari till 19 februari.

Emissionskostnader för företrädesemissionen uppgår till 7 miljoner kronor, varav 3,8 miljoner kronor utgör ersättning för garantiåtaganden.

Syftet med nyemissionen är att med kraft kunna driva utvecklingen av bolagets radionuklidterapi, Tumorad framåt. Beslutet sker mot bakgrund av de senaste framstegen inom projektet samt positiva interimsdata från den kliniska studien med bolagets andra projekt, Spagopix, som stödjer den centrala behandlingsprincipen för Tumorad.

Företrädesemissionen syftar till att finansiera de sista stegen som krävs för att inleda kliniska fas I/II-studier med Tumorad. Bolagets finansiering bedöms genom företrädesemissionen vara säkrad fram till mitten av 2022.

- Tumorad har förutsättningar att bli ett värdefullt, och för patienter avgörande, tillskott i behandlingsarsenalen för svårbehandlad och spridd cancer. Denna kapitalanskaffning ger oss förutsättningar att fokusera fullt ut på att driva på utvecklingen av läkemedelsprojektet, säger Mats Hansen, vd för Spago Nanomedical.

Styrelsen har även beslutat att starta en process för att byta marknadsplats från Spotlight Stock Market till Nasdaq First North Growth Market. Listbytet är beräknat att ske i början av 2021 efter genomförandet av nyemissionen.

Read more about Spago Nanomedical AB