Published: 1/29/2021 11:23:52 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Infracom Group AB: Empir säljer Advoco Communication, Frontnode samt 10 procent av Tell it to Mi till Infracom (uppdatering)

(Uppdaterar med att Empir säljer sin ägarandel på tio procent i Tell it to Mi och inte alla aktier i bolaget)

It-konsultbolaget Empir har ingått en icke-bindande överenskommelse om att avyttra samtliga aktier i Advoco Communnication och Frontnode samt sina tio procent i Tell it to Mi till Infracom Group. Den totala köpeskillingen är på 54 miljoner kronor på kassa- och skuldfri basis, enligt ett pressmeddelande.

Affären är träffad genom dotterbolaget Appnode som är under namnändring till Apply Group.

”För Empir Apply innebär den här affären en möjlighet att fokusera på vidareutveckling av vårt starka koncept som Portify erbjuder inom fleet intelligence. Vi är också glada över att våra IT- och telecombolag nu kommer att utvecklas i ett större sammanhang när marknaden konsolideras”, säger Kajsa Lundfall, vd för Empir Apply.

Affären är villkorad av sedvanlig due diligence från Infracom och att bolagen efteråt ingår
bindande aktieöverlåtelseavtal. Transaktionerna avses genomföras senast den 31 mars 2021.

"Jag bedömer att den planerade affären har stora möjligheter att stärka Infracoms affärsområden samt bidra med både ökad teknisk höjd och kundnytta. Detta innebär ytterligare ett steg framåt där infracom utmanar den traditionella marknaden som helhetsleverantör inom B2B mot telefoni, IT-drift och ISP", säger Infracoms vd Bo Kjellberg.

Read more about Infracom Group AB