Published: 3/16/2021 10:17:30 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Phase Holographic Imaging PHI AB: Phase Holographic rapporterar lägre intäkter och små resultatförändringar i tredje kvartalet

Medicinteknikbolaget Phase Holographic redovisar lägre intäkter i tredje kvartalet i det brutna räkenskapsåret, november 2020 till januari 2021, jämfört med samma kvartal föregående år. Samtidigt redovisas små resultatförändringar.

Nettoomsättningen sjönk 55,6 procent till 0,8 miljoner kronor (1,8).

Ebitda-resultat blev -3,7 miljoner kronor (-3,9).

Rörelseresultatet blev -5,6 miljoner kronor (-5,8).

Resultatet före och efter skatt var -5,5 miljoner kronor (-5,9). Resultat per aktie hamnade på -0,38 kronor (-0,41).

Coronapandemins andra våg begränsade försäljningsmöjligheterna under tredje kvartalet.
Situationen har dock förbättrats avsevärt sedan slutet av januari.

Såvida inte en tredje våg åter begränsar försäljningen förväntas försäljningen under det kommande fjärde kvartalet kompensera för den uppskjutna försäljningen under tredje kvartalet, skriver bolaget i delårsrapporten.

Sedan i somras har bolaget arbetat intensivt med att ställa om till den kommande post-pandemiska marknaden genom utveckla den digitala försäljningen och marknadsföringen samt påskynda utvecklingen av uorescensmodulen till Holomonitor.

- Som många förutspått innebar vintern en andra pandemisk våg, som sammanföll med vårt tredjee kvartal (november-januari). Återigen stängde våra kunder sina laboratorier och personalen skickades hem att vänta ut pandemin. Lyckligtvis har situationen förbättrats avsevärt sedan den andra vågen började avta i slutet av januari. Laboratorier har åter börjat öppna igen, vilket har gjort det möjligt för oss att återuppta försäljningsaktiviteter på plats hos kunder i USA. Om inte ytterligare en våg tvingar laboratorierna att stänga en tredje gång, ser vi att försäljningen under fjärde kvartalet kommer att kompensera för den uppskjutna försäljning som uteblev på grund av den andra vågen under tredje kvartalet, kommenterar vd Peter Egelberg i delårsrapporten.


Phase Holographic, Mkr Q3-2020/2021 Q3-2019/2020 Förändring
Nettoomsättning 0,8 1,8 -55,6%
EBITDA -3,7 -3,9
Rörelseresultat -5,6 -5,8
Resultat före skatt -5,5 -5,9
Nettoresultat -5,5 -5,9
Resultat per aktie, kronor -0,38 -0,41

Read more about Phase Holographic Imaging PHI AB