Published: 3/24/2021 9:01:15 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Carbiotix AB: Carbiotix tidsplan för Gras Self Affirmation-process för Axos förskjuts - ska utvärdera nytt enzym

Carbiotix förskjuter tidsplanen för sin pågående Gras Self Affirmation-process för Axos samt färdigställandet av en första pilotanläggning till andra hälften av 2021.

Anledningen är att bolaget under andra kvartalet skall påbörja utvärderingen av ett nytt enzym från en potentiell strategisk partner. Det framgår av ett pressmeddelande.

Enligt bolaget har det nya enzymet potential att påskynda ett erhållande av FDA Gras No Objection och EFSA Novel Foods-status i USA och EU för Axos-ingredienser, kosttillskott och medicinsk mat.

”Detta nya enzym tillhör samma enzymfamilj som vårt eget enzym och används för att hydrolysera förbehandlat majskli för att extrahera Axos, och faller därför inom ramen för Carbiotix-patentet för att producera ett majskliextrakt som innehåller Axos-prebiotikumet”, kommenterar vd Kristofer Cook.

Carbiotix-chefen kan i nuläget inte ge några specifika tidsangivelser om när första Gras Self Affirmation-processen för Axos väntas vara slutförd eftersom man är beroende av tredje part.

”Men vi kommer att göra vårt yttersta för att processen ska slutföras så snart som möjligt och i linje med att vår första pilotanläggning slutförs. Jag är övertygad om att detta nya enzym kommer att bespara oss både tid och pengar och placera Carbiotix i en starkare strategisk position framöver, samtidigt som vi skapar potentiella samarbetsmöjligheter inom flera affärsområden med en global aktör som också är engagerad i B2B mikrobiomhälsolösningar”, avslutar Kristofer Cook.

Read more about Carbiotix AB