Published: 4/9/2021 1:49:52 PM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Parans Solar Lighting AB: Parans avser bredda sin produktportfölj och öka fokuset på Kina under kommande år

Teknikbolaget Parans Solar Lighting avser ändra inriktning, bredda sin produktportfölj och öka fokuset på Kina under de kommande åren. Det säger Anders Koritz som är tillbaka på vd-posten i ett brev till aktieägarna.

"Parans har idag en kompetent och erfaren styrelse, med en optimal bakgrundsmix och erfarenhet inom de områden Parans skall utvecklas", säger Koritz och fortsätter:

"Bolagets styrelse och ledning har två huvudfokusområden. För det första, att realisera våra kommersiella planer så att bolaget blir lönsamt snarast möjligt. För det andra, att skapa ordning och stabilitet i alla delar av vår verksamhet. Detta inkluderar vår informationsgivning mot marknaden där vi kommer öka stringensen och tydligheten."

Storaffären med QPT tros kunna skapa ett stort värde när man lägger in sina olika produkter under samma verksamhet, bedömer vd:n som betonar att QPT har långsiktiga ambitioner med sitt ägande.

När det kommer till den nya noteringsprövningen på Spotlight Stock Market ska bolaget engagera externa rådgivare för att säkerställa att bolaget godkänns för omnotering på den ordinarie listan så snabbt och effektivt som möjligt.

Read more about Parans Solar Lighting AB