Published: 10/22/2021 12:23:44 PM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Plejd AB: Plejd har lyckats parera komponentbristen, skulle kunna höja priserna enligt vd - DI

Teknikbolaget Plejd, som utvecklar produkter och tjänster för smart belysning och hemautomation, lämnade en stark delårsrapport för det tredje kvartalet där intäkterna steg med 60 procent och rörelsemarginalen mer än fördubblades till 16,8 procent (8,0).

Bolaget har lyckats parera komponentbristen genom att med snabba ryck designa om sina produkter.

- Vi har inte velat vara beroende av en och samma komponent på många produkter. Genom att vi har all utveckling i egen regi, allt från elektronik till app och plast, så kan vi designa om en produkt för att passa många komponenter, säger Plejds vd Babak Esfahani till Dagens industri.

Plejd lyfter fram bruttomarginalen som har stigit till 60,2 procent (58,1).

- I det här kvartalet är det framför allt marginalen som sticker ut. Det är ett resultat av att vi har förbättrat produktionsprocesser och optimerat produktdesign under lång tid, men det är först nu vi ser resultatet av de justeringarna. Det talar för en långsiktigt fin underliggande lönsamhet som vi hoppas kunna förbättra, säger Babak Esfahani.

Plejd har avstått från att föra över prisökningarna från komponentbristen till kunderna.

- Vi skulle kunna höja priserna för att hämta hem det, men så länge vi har bra bruttomarginaler tycker vi inte att kunderna ska drabbas av det här, säger Babak Esfahani.

Rapporten får ett glatt mottagande på börsen. Aktien är i skrivande stund upp med 8,8 procent och från årsskiftet är uppgången 120 procent.

Read more about Plejd AB