Published: 10/26/2021 1:47:55 PM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Plejd AB: Plejd visar på stärkt lönsamhet och hög tillväxttakt - Analysguiden

Teknikbolaget Plejd, som utvecklar produkter och tjänster för smart belysning och hemautomation, visar på stärkt lönsamhet och en hög tillväxttakt i tredje kvartalet. Det skriver Analysguiden i en uppdragsanalys daterad den 25 oktober.

Plejd redovisade en nettoomsättning på 75,9 miljoner kronor att jämföra med 47,4 miljoner kronor för samma period i fjol. Detta medför en organisk tillväxt om 60,2 procent. Vidare översteg bruttomarginalen 60 procent för första gången, när den landade på 60,2 procent.

Bolaget har endast haft en viss påverkan vad gäller komponentbristen och leveransförmågan är ännu intakt. Analysguiden skriver att Plejd hanterat situationen genom att designa om produkterna så att de fungerar med olika komponenter.

Ledningen uppges även ha kommunicerat att det finns en möjlighet til prishöjningar för att hantera eventuella kostnadsökningar, men att man avvaktar så länge bruttomarginalen kvartstår.

Analyshuset skriver att bolagets utlandsexpansion fortsätter att visa framsteg - omsättningen på marknaderna utanför Sverige steg 235 procent jämfört med föregående år.

Slutligen landar Analysguiden i ett basscenario på 463 kronor per aktie med ett bull-scenario om 573 kronor samt ett bear-scenario på 290 kronor.

Read more about Plejd AB