Published: 11/9/2021 1:54:38 PM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about VibroSense Dynamics AB: Vibrosense Dynamics tecknar ramavtal med stort kinesiskt medicinteknikbolag

Medicinteknikbolaget Vibrosense Dynamics har tecknat ett ramavtal med Genertec Universal Medical Group, ett dotterbolag till China General Technology Group, avseende distribution av VibroSense Meter II med applikationen Diabetes Foot Screening på den kinesiska marknaden. Det framgår av ett pressmeddelande.

För att hålla ett högt tempo i processen har parterna delat upp förhandlingarna i olika delmoment där ramavtalet är det första av tre avtal som ska undertecknas. Planen är att ett registreringsavtal skall signeras under 2021 och ett distributörsavtal senast under första kvartalet 2022

"När vi nu förbereder en lansering av vårt instrument VibroSense Meter II och applikationen Diabetes Foot Screening i Kina, tar vi ett mycket viktigt steg på en ny internationell marknad med enorm potential. Vi är väldigt glada att UMCARE, som ägs av ett av de största statligt ägda företagen inom kinesisk sjukvård, väljer att teckna avtal med VibroSense. Detta visar vilket stort intresse det finns för VibroSense Meter II. Min bedömning är också att de erfarenheter vi hittills fått från lanseringsprocessen i Sverige och Tyskland kan hjälpa UMC i deras lansering i Kina", kommenterar vd Hans Wallin.

Inga finansiella detaljer framgår.

Read more about VibroSense Dynamics AB