Published: 12/22/2021 8:48:15 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Ectin Research AB: Ectin Research har skickat in etikansökan för fas 1/2-studie, kan dra igång fas 1-delen under Q1 2022 vid godkännande

Läkemedelsbolaget Ectin Research har lämnat in etikansökan för att kunna dra igång sin kliniska fas 1/2-studie med läkemedelskandidaten MFA-370 för behandling av patienter med metastaserad urotelial blåscancer. Förutsatt att ansökan godkänns kan bolaget dra igång fas 1-delen och börja rekrytera patienter under första kvartalet 2022. Det skriver bolaget i en uppdatering.

Vidare uppges det att om patientrekryteringen går som planerat kan fas 1-delen bli avslutad under fjärde kvartalet 2022.

Utöver detta meddelar bolaget att ett avtal har slutits med Tamro om att hantera logistiken kring studieläkemedel till studien.

"Vi är oerhört nöjda med att slutit ett avtal för hantering av studieläkemedel till vår kliniska fas I/II-studie. Tamro har ett gediget rykte i branschen för en trygg och säker distribution av läkemedel till hälso- och sjukvården", kommenterar vd Anna Sjöblom-Hallén.

Read more about Ectin Research AB