Published: 12/1/2022 12:05:17 PM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about VibroSense Dynamics AB: Vibrosense Dynamics rapporterar lovande framsteg i Tyskland

Medicinteknikbolaget Vibrosense Dynamics rapporterar lovande framsteg i Tyskland och positiv respons för Diabetes Foot Screening. Det framgår av ett pressmeddelande.

I Tyskland har Vibrosense identifierat en ny strategi med befintliga reimbursement-koder som bedöms underlätta bolagets expansion i landetväsentligt. Vibrosense har fått positiv respons från sina marknadsaktiviter mot såväl kunder och investerare.

Bolaget har under hösten fokuserat på sina två affärsområden Diabetes och Företagshälsovård. I Tyskland, där fokus ligger på Diabetes Foot Screening har detta resulterat i ett samarbete med ett konsultföretag som hjälpt bolaget att definiera en tydlig strategi för expansion i landet. I detta ingår bland annat stöd för så kallade reimbursement-koder. Detta innebär att 12 procent av den tyska marknaden för hälsovård kommer att kunna tillgodogöra sig en väl tilltagen subvention om man köper eller hyr bolagets produkt Vibrosense Meter II.

I Sverige forstätter bolaget med sina aktiviter inom segmentet Företagshälsovård där man löpande utbildar och ger kundstöd med hjälp av sin digitala plattform för utbilning och seminarier. Utvecklingen av affärsområdet Diabetes i Sverige, fortlöper enligt plan med de kliniker som använder och utvärderar applikationen Diabetes Foot Screening. Vibrosense har även levererat sin första order från Finland, till universitetssjukhuset i Kempele, vilket har meddelats tidigare.

- De positiva reaktioner vi får från marknaden innebär att vi tagit ett nytt kliv framåt både i Tyskland och i Sverige. Vår första leverans till Finland är en ny milstolpe som öppnar fler möjligheter för Vibrosense. I takt med att vi når nya kundgrupper och rör oss in i nya segment av marknaden, är det viktigt för oss att visa en uppdaterad bild av vårt bolag både för kunder och investerare, säger vd Hans Wallin.

Read more about VibroSense Dynamics AB