Published: 12/21/2022 1:42:27 PM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about SensoDetect AB: Nya studieresultat ger Sensodetect nya affärsmöjligheter

Nya studieresultat har presenterats som ger medicinteknikbolaget Sensodetect ytterligare affärsmöjligheter, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Studien, "Hjärnstamsaudiometri som ett verktyg för utredning av farmakologiska effekter hos barn och ungdomar med ADHD", är den första delen av en serie av vetenskapliga artiklar som påvisar värdet av att använda Sensodetects metod för hela det kliniska flödet inom psykiatrin, skriver bolaget. Artiklarna uppges påvisa att metoden också kan användas för att mäta effekten av läkemedel i hjärnan.

"För Sensodetects del innebär det att vi kan lägga till Behandling (SENSO MED) till den redan etablerade Diagnosticering (SENSO Diagnostics) på vår teknikplattform SENSO. I praktiken innebär det att vi går från tre mätningar till minst sex mätningar per patient, på en målgrupp som motsvarar cirka 6 procent av världens befolkning. Resultatet ger Sensodetect många nya intäktsmöjligheter, inte bara genom fler mättillfällen per patient, utan även potentiellt som ett stöd till läkemedelsforskning", kommenterar vd Per-Anders Hedin.

Studien utfördes på Barn- och Ungdoms Psykiatrin (BUP) i Lund/Eslöv.

Read more about SensoDetect AB