Press release from Companies

Published: 2018-05-31 08:41:52

Vindico Group AB: Rusta genomför test av ButiksDNA från Vindico

Vindico har sedan ca ett år tillbaka satsat på ett helt nytt koncept rörande säkerhet i butiker kallat ButiksDNA, som nu installerats i över 100 butiker med mycket gott resultat. Rusta har nu beslutat att genomföra ett test av konceptet i ett antal utvalda varuhus.

ButiksDNA är ett rån- inbrotts- och stöldförebyggande koncept anpassat för detaljhandeln. Konceptet består av två delar:

1)      Rån- och inbrottsspray med DNA där gärningspersoner sprayas med en unik DNA-kod i butiken och därför kan bindas till stölden.

2)      Varumärkning med DNA. Stulna produkter kan tack vare en unik DNA-kod spåras till butiken där stölden har skett.

”Vi har sett mycket goda resultat hos våra kunder med en väsentlig nedgång när det gäller antal stölder och rån i de butiker som använder ButiksDNA. Vi är naturligtvis mycket glada att även Rusta nu har beslutat sig för att testa vårt koncept och hoppas på ett mycket gott samarbete”, säger Monika Johannesen, försäljningschef på Vindico.

”Vi på Rusta genomför nu ett test i utvalda varuhus där vi kommer att DNA-märka stöldbegärliga varor. Vi förväntar oss minskade stölder och att vi samtidigt får en bättre fyllnadsgrad för våra kunder, samt att ButiksDNA märkningen hjälper Polisen att kunna binda beslagtaget stöldgods till stölder i våra varuhus.”, säger Niklas Allwin, Säkerhetsansvarig för Rustas Varuhus. Niklas Allwin fortsätter; ”för oss på Rusta är det viktigt att alltid fortsätta söka effektiva lösningar - allt för vi skall hålla våra kostnader nere och för att kunna erbjuda våra kunder god kvalitet till lägsta pris.”

För ytterligare information:

Carl Schneider

Verkställande Direktör

Vindico Group AB

073-920 69 01

carl.schneider@vindico.se 

Monika Johannesen

Försäljningschef

Vindico Group AB

070-413 41 41

monika.johannesen@vindico.se 

Kort om Vindico Group AB (publ):
Vindico Group AB är en säkerhetskoncern där verksamheten drivs i dotterbolaget Vindico Technology AB som marknadsför och säljer fysiska säkerhetsprodukter och system. I produktsortimentet ingår stöldskyddsmärkningsprodukter med DNA, bland annat Märk-DNA och Butiks-DNA, kameraövervakningssystem samt datorvagnar och laddskåp för bland annat surfplattor, laptops, cykelbatterier och mobiltelefoner. Produkterna är delvis egenutvecklade. Försäljning sker genom direktförsäljning och via återförsäljare. Vindico Group är listat på Spotlight Stock Market med tickern VSEC.

Om Rusta

Vi på Rusta vill att våra kunder ska känna sig välkomna, bli inspirerade och tycka att det är roligt att handla hos oss. På Rusta gör vi det lätt för människor att köpa produkter av god kvalitet till bästa pris. Sortimentet är brett och kretsar kring livet hemma. Vi erbjuder produkter inom säsong, inredning, gör det själv och förbrukning, både för hemmets ute- och innemiljöer.

Det första varuhuset öppnades 1986 av entreprenörerna Anders Forsgren och Bengt-Olov Forssell som fortfarande är företagets huvudägare. Rusta har i dag 90 varuhus i Sverige, 24 i Norge och 2 i Tyskland. Vår affärsmodell bygger på enkelhet i verksamheten, centrala inköp utan mellanhänder och effektiv distribution. Detta i kombination med vårt volymbaserade sortiment och ett tydligt kunderbjudande möjliggör för oss att hålla priserna nere – något som har varit vår drivkraft ända sedan starten 1986.



Läs mer hos Cision
Read more about Vindico Group AB