Press release from Companies

Published: 2018-12-21 16:22:02

C Security Systems AB: Nyhetsbrev

Året går mot sitt slut och mycket har hänt i Bolaget under året. Vi vill passa på att ge er en sista uppdatering innan det nya året börjar.

Bolaget hade en stor närvaro via samarbetspartners på båtmässan i Paris (8-16 december). Under mässan lanserade försäkringsbolaget AXA i Frankrike samarbetet med C Security Systems och vi kommer att se de första ordrarna kopplade till AXA Frankrike i början av februari enligt försäkringsbolaget.

En annan av våra samarbetspartners var CGI FINANCE (CGI) som är ett stort europeiskt finansieringsbolag som fokuserar på finansiering av båtköp. Under mässan hade CGI en kampanj där de erbjöd C-pod Lite med tillhörande abonnemang under ett år för 1€. Enligt CGI är de mycket nöjda med antalet finansieringsförfrågningar de har fått under mässan kopplade till erbjudandet. De sitter nu och sammanställer resultatet vilket förväntas bli klart i mitten av januari 2019.

Båttillverkaren Lagoon som installerar C-pod- systemet som standardutrustning i en av sina nya båtmodeller har fortsatt förseningar i produktionen. De påbörjade installationer i oktober men kommer på grund av fortsatta förseningar inte att hinna installera det tidigare kommunicerade antalet system under 2018. Installationerna kommer således att fortsätta under 2019.

Bolagets samarbetspartners i Ryssland har gjort ett formellt klagomål till EU på° grund av den långa ledtiden härrörande testbetalningar från ryska kunder. Bolaget har inte fått någon ny information gällande statusen på betalningarna.

Bolagets nya importör i Brasilien är i full gång med arbetet att lansera i januari 2019. Alla tillstånd för import av C-pod med tillbehör till landet är på plats och vi väntar på att de skall registreras hos tullverket i Brasilien. Vidare har Bolaget fått en första order från pumptillverkaren Albin pump marine för leverans i slutet på januari.

Avslutningsvis äger nu C Security Systems 30% i det före detta dotterbolaget (CPOD AB) efter den avslutade emissionen som blev fulltecknad och tillförde dotterbolaget ca 4 miljoner kronor. Det är full fart på arbetet med att ta fram den nya produkten och planen att lansera under första halvåret 2019 ligger fast.

God jul och gott nytt år!


C Security Systems AB (publ)
Styrelsen


För ytterligare information kontakta VD Magnus Söderberg på telefon 08-5000 10 52 eller e-post:
ir@c-pod.se

Kort om C Security Systems AB

C Security Systems utvecklar och säljer webbaserade larm-, övervaknings- och söksystem, som fungerar globalt och är framtaget för olika fordon. Produkterna säljs och marknadsförs under varumärket C-pod, främst avsedd för fritidsbåtar, samt C-pod ELite och C-pod Lite, avsedda för ett flertal olika fordonstyper.



Läs mer hos Cision
Read more about C Security Systems AB