Press release from Companies

Published: 2019-04-26 15:06:09

Zenicor Medical Systems AB: Håkan Jansson föreslås som ny styrelseordförande i Zenicor

Stockholm 26 april 2019

Till Zenicors årsstämma 28 maj, 2019 kommer Håkan Jansson att föreslås att väljas in i styrelsen och ta uppdraget som styrelseordförande i Zenicor Medical Systems AB.

Håkan Jansson, född 1951, är civilekonom med lång erfarenhet från olika positioner inom främst Telia, senast som Senior Vice President, Head of Holding. Håkan har suttit i ett stort antal styrelser såväl i mindre som större bolag, och har gedigen erfarenhet från internationalisering, bolagsexpansion, M&A och finansiering. I den tillväxtfas som Zenicor befinner sig i just nu kommer Håkan att bli ett väsentligt tillskott till styrelsen med sin breda kompetens och långa erfarenhet.

Om Zenicor
Zenicor Medical Systems är ledande inom arytmidiagnostik och strokeprevention. Zenicor-EKG är ett system optimerat för diagnostik av hjärtarytmier, bland annat förmaksflimmer i sjukvården, och lösningen används idag på över 400 kliniker i tio länder i Europa. Lösningens effektivitet har dokumenterats i ett flertal studier och artiklar i internationellt ledande vetenskapliga tidskrifter. Zenicor arbetar hela tiden tillsammans med vården vilket har möjliggjort en integrerad specialist- och primärvårdslösning i en optimerad vårdkedja för arytmiutredning, där patienten står i fokus och sjukvårdens resurser kan användas effektivare. Zenicors lösning har använts i de stora screening-studierna STROKESTOP I och II och nu även i världens största randomiserade screeningstudie SAFER i Storbritannien.

För mer information, vänligen kontakta:
Mats Palerius, vd, Zenicor Medical Systems AB,

Telefon: +46 70 561 55 64
E-post: mats@zenicor.se

Högupplösta bilder på Zenicor-EKG finns för nedladdning: http://zenicor.se/pressmaterial

Denna information är sådan information som Zenicor är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 26 april 2019.



Läs mer hos Cision
Read more about Zenicor Medical Systems AB