Press release from Companies

Published: 2019-04-30 10:25:49

Finepart Sweden AB: Valberedningen i Finepart lämnar förslag till årsstämman

Valberedningen lämnar härmed följande förslag till Årsstämman i Finepart Sweden AB den 15 maj 2019:

Val av ordförande vid stämman Till ordförande vid årsstämman föreslås Per Danielsson.

Fastställande av antalet styrelseledamöter För tiden intill slutet av nästa årsstämma föreslås följande:

Att styrelsen består av fem (5) styrelseledamöter.

Fastställande av styrelse- och revisorsarvoden: Arvodet till styrelseledamöterna föreslås intill slutet av nästa årsstämma, för stämmovalda ledamöter, som inte är anställda av bolaget eller närstående till anställda i bolaget, erhåller 250 000 kr att fördela inom sig. Till revisorn föreslås arvode på löpande räkning.

Val av styrelseledamöter och styrelseordförande: För tiden intill slutet av nästa årsstämma föreslår följande:

Valberedningen föreslår att styrelsen består av fem (5) styrelseledamöter.

Omval av Mats Lundin och Kjell Olovsson, samt nyval av Gunilla Jalbin och Birgitta Öjmertz till ledamöter och Per Danielsson föreslås omväljas till styrelseordförande.

Val av revisor: För tiden intill slutet av nästa årsstämma föreslås omval av den nuvarande revisorn, det registrerade revisionsbolaget KPMG AB med Thomas Bohlin som huvudansvarig revisor.

Valberedning: Valberedning inför ordinarie årsstämma 2020 föreslås inrättas enligt följande process och med följande uppgifter;

Valberedning skall föreslå ordförande vid årsstämman, antal styrelseledamöter, arvoden till styrelsen, val av styrelseledamöter, val av revisorer, arvode till revisorerna samt hur valberedningen skall utses.

Valberedning skall bestå av 3 personer. Styrelsens ordförande skall på basis av aktieägarförteckning per 30 september 2019 tillfråga representanter från bolagets 3 största aktieägare som därefter utgör bolagets valberedning. I det fall endast 2 av de 3 största ägarna står till förfogande till valberedningen skall nästa ägare i storleksordning tillfrågas tills dess att minst tre ledamöter uppnås. Representanten från bolagets största ägare skall bli valberedningens ordförande.

Valberednings sammansättning med angivande av namn, telefonnummer och mailadress skall publiceras på bolagets hemsida senast den 30 november 2019.

För ytterligare information

Per Danielsson
Ordförande, Finepart Sweden AB
Telefon: 070-559 59 88
E-post: ir@finepart.com

Om bolaget

Finepart är ett innovativt och teknikorienterat företag som utvecklar och säljer maskiner för komponenttillverkning med hög precision. Bolagets teknologi baseras på vattenskärningsteknik som innebär att med mycket högt vattentryck, cirka 4 000 bar, skapa en stråle som accelererar sandkorn som verkar som slipmedel. Bolaget grundades 2012 och huvudkontoret ligger i Bollebygd.



Läs mer hos Cision
Read more about Finepart Sweden AB