Press release from Companies

Published: 2019-05-28 11:59:18

ESEN eSports AB: ESEN eSports producerar de internationella mästerskapen i WarFallens e-sportsatsning

ESEN eSports AB (”ESEN eSports” eller ”Bolaget”) får i uppdrag att ansvara för svenska spelstudion Frosty Elks e-sportsatsning av spelet WarFallen som lanseras idag. På fredag den 31 maj spelas världens första WarFallen-turnering på datorfestivalen Birdie och följs upp med ett internationellt mästerskap under hösten.

Warfallen ESEN

Tidigare i år tecknade ESEN eSports och Frosty Elk ett strategiskt samarbetsavtal kring marknadsföring och e-sportproduktion av spelet WarFallen. Nu offentliggör bolaget att den första turneringen i Warfallen kommer ske på Birdiefestivalen i Uppsala med start nu på fredag den 31 maj för att följas upp under hösten med det officiella mästerskapet WarFallen Championship 2019. Frosty Elk utnyttjar hela ESEN eSports erbjudande från marknadsföring, turneringsplattform, studio, produktion och nätverk.

– Det är inte varje dag vi får se ett svenskt spel med ambitionen att skapa en infrastruktur för e-sport lanseras på marknaden. Vi är hedrade över att bli tilldelade uppdraget och kommer att utnyttja hela vår kompetens för att bygga ett system som tillfredsställer både spelare och tittare, säger Joakim Stenberg, vd på ESEN eSports.

– Vi valde att samarbeta med ESEN eSports eftersom att deras helhetserbjudande – från marknadsföring till produktion och nätverk – stack ut jämfört med vad andra aktörer på marknaden erbjuder. Vi ser fram emot samarbetet och hoppas skapa ny svensk e-sporthistoria tillsammans, säger Rickard Drakborn, vd på Frosty Elk

WarFallen Championship 2019

Den 28 augusti startar de internationella mästerskapet i WarFallen som arrangeras och produceras av ESEN eSports. Alla matcher i mästerskapet spelas online på ESEN eSports turneringsplattform och sänds på https://www.twitch.tv/warfallenlive. Mästerskapet har 30 000 kr i prispengar och inleds med fyra deltävlingar och avslutas med en stor final som spelas den 23 oktober.

Datum för mästerskapet

  • 28 augusti: WarFallen Championship deltävling 1

  • 11 september: WarFallen Championship deltävling 2

  • 25 september: WarFallen Championship deltävling 3

  • 9 oktober: WarFallen Championship deltävling 4

  • 23 oktober: WarFallen Championship Grand Finale

WarFallen Birdie Cup

Världens första turnering i WarFallen spelas på datorfestivalen Birdie på fredag den 31 maj – lördag den 1 juni. Turneringen är öppen för alla att delta i och har en prispott på 5 000 SEK. Den arrangeras i samarbete med ESEN eSports.


Kontakt
Joakim Stenberg, vd

ESEN eSports
+46 70 772 87 72
joakim@esenstudio.com

Matti Johansson, presskontakt
+46 76 811 65 66
matti.johansson@vagelstudios.com


Om ESEN eSports
ESEN eSports är ett av Sveriges största esportbolag med en komplett infrastruktur för esport vilket innefattar egen esportarena, eventlokal, turneringsplattform, studio och tv-produktion med över 250 sändningar i ryggen. ESEN eSports är experter på liveproduktion och står bakom Nordens största esportturnering "King of Nordic" under eget varumärke, men tar även på sig externa produktionsuppdrag för arrangörer och spelutvecklare. ESEN eSports är noterade på Spotlight Stock Market och har sina lokaler i Bromma, Stockholm.

Information om Frosty Elk och WarFallen
Frosty Elk är en svensk spelstudio baserad i Stockholm som tidigare varit med och skapat speltitlar som Age of Chivalry och Chivalry: Medieval Warfare.

WarFallen är ett online multiplayer FPS-spel som utspelar sig i en fiktiv medeltida värld fylld med utmaningar och uppdrag. Varje spelare kan välja mellan olika karaktärer som har unika vapen, utrustningar och förmågor.
WarFallen kan ses som ett medeltida Team Fortress 2 och är optimerat för att arrangera och spela e-sport-tävlingar i. Unikt för spelet är att lagen inte bara tävlar mot varandra, utan även mot NPCs (Non player character “the Infected”) som överraskar och utmanar spelarna.

Läs mer hos Cision
Read more about ESEN eSports AB